Search
Close this search box.

juli, 2024

VPS Hosting

VPS hosting is een virtuele privéserver die is opgedeeld in meerdere virtuele servers. Een VPS is geschikt voor grotere websites of toepassingen. Of je nu op zoek bent naar de goedkoopste VPS, managed VPS hosting of gewoon de beste VPS. Wij vergelijken ze allemaal voor je.
Inhoudsopgave

BESTE VPS Hosting juli 2024

[generate-toplist]

VPS-hosting: De ultieme oplossing voor uw online aanwezigheid

Wat is VPS-hosting?

VPS-hosting, of virtuele privé-server hosting, is een vorm van webhosting waarbij een fysieke server wordt gedeeld door meerdere virtuele servers. Elke virtuele server functioneert als een zelfstandige en onafhankelijke server, met eigen resources zoals CPU, RAM en opslagcapaciteit. Hierdoor heeft u de flexibiliteit en controle van een dedicatie server, maar tegen een lagere kosten dan een fysieke dedicatie server.

Vergelijk en bespaar op vps hosting

Voor- en nadelen van VPS-hosting

Flexibiliteit

Met VPS-hosting heeft u de vrijheid om uw server aan te passen aan uw specifieke vereisten. U kunt uw serverconfiguratie wijzigen, software installeren en updates uitvoeren wanneer u maar wilt, zonder afhankelijk te zijn van de beperkingen van een gedeelde hostingomgeving.

Betere prestaties

VPS-hosting biedt betere prestaties dan gedeelde hosting omdat u de exclusieve toegang heeft tot de resources van de server. Dit betekent dat uw website sneller zal laden en minder kans heeft op storingen veroorzaakt door andere websites op dezelfde server.

Meer veiligheid

Met VPS-hosting heeft u meer controle over de beveiliging van uw server. U kunt bijvoorbeeld firewalls instellen en specifieke beveiligingsmaatregelen nemen om uw server te beschermen tegen hackers en malware.

Nadelen van VPS-hosting

Hogere kosten

VPS-hosting is duurder dan gedeelde hosting, vooral als u veel resources nodig heeft. Dit is echter een kleine prijs om te betalen voor de flexibiliteit, prestaties en veiligheid die VPS-hosting biedt.

Meer technische vaardigheden vereist

VPS-hosting vereist meer technische vaardigheden dan gedeelde hosting omdat u verantwoordelijk bent voor de configuratie en onderhoud van uw server. Als u geen ervaring heeft met serverbeheer, is VPS-hosting mogelijk niet de juiste keuze voor u.

Beveiliging van een VPS-server

De beveiliging van een VPS-server is een belangrijk aspect om in overweging te nemen. Aangezien u de exclusieve toegang heeft tot de server, bent u verantwoordelijk voor de beveiliging ervan. Er zijn een aantal stappen die u kunt nemen om uw VPS-server te beveiligen:

Firewalls instellen

Een firewall is een belangrijk beveiligingsmechanisme dat ongewenste verkeer blokkeert voordat deze uw server bereikt. U kunt een firewall instellen op uw VPS-server om ongewenste verbindingen te blokkeren en uw server te beschermen tegen hackers en malware.

Gebruikersbeheer

Een goed gebruikersbeheer is essentieel voor de beveiliging van uw VPS-server. Zorg ervoor dat u sterk wachtwoordbeleid hanteert en dat alleen geverifieerde gebruikers toegang hebben tot uw server. U kunt ook beperkingen instellen voor specifieke gebruikers en hun toegangsrechten beheren.

Software-updates

Houdt de software van uw server up-to-date door regelmatig updates uit te voeren. Software-updates bevatten vaak beveiligingspatches die kwetsbaarheden in de software aanpakken. Door uw software up-to-date te houden, vermindert u het risico op inbraak en beschermt u uw server tegen bekende beveiligingsproblemen.

Back-ups maken

Maak regelmatig back-ups van uw servergegevens. Dit zorgt ervoor dat u uw gegevens kunt herstellen in geval van een cyberaanval of andere noodgevallen. Zorg ervoor dat uw back-ups op een veilige locatie worden opgeslagen en regelmatig worden bijgewerkt.

Houd er rekening mee dat de beveiliging van uw VPS-server een continue proces is. Het is belangrijk om regelmatig uw beveiligingsmaatregelen te evalueren en bij te werken om ervoor te zorgen dat uw server zo veilig mogelijk is.

Een WordPress site op een Virtuele Private Server

VPS-hosting is een goede keuze voor een WordPress-site omdat het flexibiliteit, betere prestaties en meer controle biedt dan gedeelde hosting. Hierdoor kunt u uw WordPress-site efficiënter beheren en aanpassen aan uw specifieke vereisten.

Met VPS-hosting heeft u de vrijheid om uw serverconfiguratie te wijzigen en software te installeren, waaronder de verschillende WordPress-plugins die u nodig heeft voor uw website. Ook heeft u meer controle over de beveiliging van uw server, waardoor u uw WordPress-site kunt beschermen tegen hackers en malware.

Daarnaast kan VPS-hosting ook helpen bij het verbeteren van de prestaties van uw WordPress-site. Omdat u de exclusieve toegang heeft tot de resources van de server, zal uw website sneller laden en minder gevoelig zijn voor storingen veroorzaakt door andere websites op dezelfde server. Dit kan helpen om een betere gebruikerservaring te bieden en om uw zoekmachine ranking te verbeteren.

Echter, het is belangrijk om te weten dat VPS-hosting vereist dat u technische vaardigheden heeft of iemand heeft die deze vaardigheden heeft, omdat u verantwoordelijk bent voor de configuratie en het onderhoud van uw server. Als u geen ervaring heeft met serverbeheer, zou u kunnen overwegen om een beheerde VPS-hosting service te gebruiken die de technische taken voor u regelt.

In het algemeen, is VPS-hosting een goede keuze voor een WordPress-site als u op zoek bent naar flexibiliteit, betere prestaties en meer controle over uw online aanwezigheid. Wil je betere prestaties maar heb je de technische kennis niet voor een eigen server? Kies dan voor WordPress hosting.

Stappen voor het instellen van een VPS-server

Als je een eigen VPS-server hebt, zul je wat technische kennis nodig hebben om de server in te stellen. Een andere optie is om voor managed VPS hosting te kiezen.

Stap 1: Kies een VPS-provider

Er zijn veel VPS-providers beschikbaar, dus het is belangrijk om een provider te kiezen die aan uw specifieke vereisten voldoet. Overweeg factoren zoals prijs, beschikbare resources, locatie van de server, beveiliging en technische ondersteuning. Hierboven vind je onze aanbevelingen voor de beste VPS hosting providers.

Stap 2: Kies een besturingssysteem

Er zijn veel besturingssystemen beschikbaar voor VPS-servers, waaronder Linux en Windows. Kies het besturingssysteem dat het beste bij uw vereisten past. Linux is een populaire keuze vanwege zijn stabiliteit, flexibiliteit en gratis beschikbaarheid. Windows is een goede keuze als u vertrouwd bent met het besturingssysteem en specifieke software nodig heeft die alleen op Windows beschikbaar is.

Stap 3: Configureer uw VPS-server

Nadat u een provider en besturingssysteem heeft gekozen, kunt u beginnen met het configureren van uw VPS-server. Dit kan variëren afhankelijk van de provider die u heeft gekozen, maar in het algemeen zult u de volgende stappen moeten volgen:

 • Maak een account aan bij de VPS-provider.
 • Kies de specifieke resources die u nodig heeft, zoals CPU, RAM en opslagcapaciteit.
 • Kies een locatie voor uw server.
 • Installeer het gekozen besturingssysteem op uw server.

Stap 4: Beveilig uw VPS-server

Beveiliging is een belangrijk aspect van het instellen van een VPS-server. Er zijn verschillende stappen die u kunt nemen om uw server te beveiligen, zoals het instellen van een firewall, het implementeren van een sterk wachtwoordbeleid en het maken van regelmatige back-ups. Houd er rekening mee dat de beveiliging van uw server een continue proces is en dat u regelmatig uw beveiligingsmaatregelen moet evalueren en bijwerken.

Stap 5: Configureer uw software

Na het instellen van uw VPS-server, is het tijd om de software te configureren die u nodig heeft voor uw website of applicatie. Dit kan variëren afhankelijk van uw specifieke vereisten, maar kan bijvoorbeeld omvatten:

 • Het installeren van een web-server zoals Apache of Nginx.
 • Het installeren van een database-server zoals MySQL of PostgreSQL.
 • Het installeren van specifieke software zoals PHP of Python.
 • Het instellen van een Content Management System zoals WordPress of Joomla.

Zorg ervoor dat u de juiste stappen volgt voor de configuratie van uw software en dat u regelmatig updates uitvoert om de prestaties en beveiliging van uw server te verbeteren.

Managed VPS Hosting

Managed VPS hosting is een vorm van virtuele privéserver hosting waarbij de provider zorgt voor de beheer- en onderhoudstaken van de server. Dit betekent dat de provider verantwoordelijk is voor het installeren en bijwerken van software, het monitoren van de server, het oplossen van technische problemen en het verlenen van technische ondersteuning.

Voordelen van Managed VPS hosting zijn:

 • De provider neemt de technische verantwoordelijkheid over, waardoor u zich kunt concentreren op uw eigen website en toepassingen.
 • U krijgt toegang tot professionele technische ondersteuning.
 • U hoeft zich geen zorgen te maken over software-updates of beveiligingsproblemen.
 • U krijgt vaak meer resources dan bij shared hosting.
 • U krijgt vaak meer flexibiliteit en controle over de serverconfiguratie dan bij shared hosting.

Populaire VPS Hosting Providers

Er zijn veel hostingproviders die VPS hosting aanbieden. Hier zijn een paar populaire providers die bekend staan om hun kwaliteit en betrouwbaarheid:

 • DigitalOcean: DigitalOcean biedt eenvoudige, betaalbare VPS-hosting met een gebruiksvriendelijke interface. Ze bieden veel opties voor configuratie en automatisering, en hebben een uitstekende technische ondersteuning.

 • Linode: Linode is een andere populaire VPS-hostingprovider die eenvoudige, betaalbare opties biedt. Ze bieden veel configuratie-opties en een uitstekende technische ondersteuning.

 • Vultr (nu eerste €100 gratis): Vultr is een andere populaire VPS-hostingprovider die een breed scala aan configuratie-opties biedt en een uitstekende technische ondersteuning.

 • AWS (Amazon Web Services): AWS is een van de grootste cloud computing-providers ter wereld en biedt een breed scala aan cloud-gebaseerde hostingdiensten, waaronder VPS-hosting via EC2. Ze bieden veel flexibiliteit en schaalbaarheid, maar kunnen duurder zijn dan sommige andere opties.

 • Azure(Microsoft): Azure biedt ook een breed scala aan cloud-gebaseerde hostingdiensten, waaronder VPS-hosting via Azure Virtual Machines. Net als AWS, biedt Azure veel flexibiliteit en schaalbaarheid, maar kan duurder zijn dan sommige andere opties.

FAQ 🙋

VPS hosting is een vorm van virtuele privéserver hosting waarbij een gedeelde fysieke server wordt verdeeld in verschillende virtuele servers, waar elke server zijn eigen resources heeft.
VPS hosting biedt meer resources en flexibiliteit dan shared hosting, waardoor het geschikter is voor grotere websites of toepassingen die meer verkeer of speciale configuraties vereisen.
Managed VPS hosting biedt professionele technische ondersteuning, software-updates, beveiliging en het monitoren van de server. Dit geeft de gebruiker de tijd om zich te concentreren op de inhoud en de toepassingen van de website.
De kosten voor VPS hosting variëren afhankelijk van de provider en de gekozen specificaties, maar kunnen meer zijn dan shared hosting maar minder dan een dedicated server.
DigitalOcean, Linode, Vultr, AWS, Azure zijn populaire VPS-hostingproviders die bekend staan om hun kwaliteit en betrouwbaarheid.

Conclusie

VPS-hosting is een uitstekende oplossing voor bedrijven en individuen die op zoek zijn naar meer flexibiliteit, betere prestaties en meer controle over hun online aanwezigheid. Hoewel er kosten en technische vaardigheden aan verbonden zijn, zijn deze de moeite waard voor de voordelen die VPS-hosting biedt. Als u serieus bent over uw website of online aanwezigheid, is VPS-hosting zeker iets om in overweging te nemen.

Picture of Daan de Jong

Daan de Jong

Daan komt weinig buiten, hij is liever bezig met servers en controlepanelen, of speelt met WordPress-add-ons. Daarnaast helpt hij met veel plezier mensen om de beste hosting te krijgen die bij hen past.