Search
Close this search box.

juli, 2024

Word­Press Hosting

Bijna 50% van alle websites zijn gebouwd met WordPress! Daar zit je dus goed. Maar wat is de beste WordPress hosting Nederland? Daar zit nogal een verschil in. Van spotgoedkoop tot premium hosting. Wij hebben ze allemaal voor je getest zodat jij makkelijk kunt kiezen.

Beste WordPress Hosting juli 2024

[generate-toplist]

WordPress hosting: alles wat je moet weten voor een soepele website

De beste wordpress hosting mogelijkheden

Wat is WordPress hosting?

WordPress hosting is een specifieke vorm van hosting die is geoptimaliseerd voor gebruik met de populaire content management systeem (CMS) WordPress. Dit betekent dat de hostingprovider ervoor zorgt dat de serverinstellingen, software en ondersteuning specifiek zijn afgestemd op het gebruik van WordPress

Waarom zou ik kiezen voor WordPress hosting?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor WordPress hosting, hieronder staan een paar voordelen:

Gemakkelijke installatie

Veel WordPress hostingproviders bieden een eenvoudige installatieprocedure voor WordPress, waardoor je snel en gemakkelijk een website kunt maken zonder veel technische kennis. Dit kan tijd besparen en de stress verminderen van het installeren van software op je eigen server.

Geoptimaliseerde prestaties

WordPress hostingproviders optimaliseren hun servers specifiek voor gebruik met WordPress, waardoor je website sneller en efficiënter kan werken. Dit kan leiden tot een betere gebruikerservaring voor je bezoekers en een lagere bounce rate.

Extra veiligheid en onderhoud

Veel WordPress hostingproviders bieden extra beveiligingsfuncties en onderhoudsopties, zoals automatische updates voor WordPress en plugins, die je website veiliger en up-to-date houden. Dit kan helpen om problemen met hackers of technische storingen te voorkomen.

De goedkoopste WordPress Hosting providers

Deze tabel toont een aantal van de beste goedkope WordPress hosting providers die beschikbaar zijn. Houd er rekening mee dat de kosten en voordelen kunnen veranderen in de tijd. Het is aanbevolen om de huidige tarieven en functies van elk van deze providers te controleren voordat een beslissing wordt genomen. Hier is ons volledige overzicht van de goedkoopste hostingproviders.

ProviderVoordelenKosten
BluehostLage kosten, goede uptime, uitstekende ondersteuning en een eenvoudige installatie van WordPress€2,95/maand
SiteGroundGoede snelheid, uitstekende ondersteuning en een eenvoudige installatie van WordPress€3,95/maand
A2 HostingLage kosten, goede uptime, uitstekende snelheid en een eenvoudige installatie van WordPress€3,92/maand
DreamhostLage kosten, goede uptime, eenvoudige installatie van WordPress€2,59/maand
InMotion HostingGoede snelheid, uitstekende ondersteuning en een eenvoudige installatie van WordPress€6,99/maand

Hoe kies ik de juiste WordPress hosting-provider?

Er zijn veel WordPress hosting-providers beschikbaar, dus het kan moeilijk zijn om de juiste te kiezen. Hieronder staan enkele dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een WordPress hosting-provider:

Prestaties

Kijk naar de prestaties van de provider, zoals de snelheid en uptime van de servers. Dit is belangrijk voor de gebruikerservaring en de zoekmachineoptimalisatie van je website.

Ondersteuning

Kies een provider met goede ondersteuning voor WordPress. Dit betekent dat ze snel reageren op vragen en problemen oplossen en je helpen bij het oplossen van problemen die specifiek zijn voor WordPress.

Beveiliging

Kies een provider met goede beveiligingsfuncties, zoals automatische updates voor WordPress en plugins. Dit kan helpen om problemen met hackers of technische storingen te voorkomen en je website veilig te houden.

Prijs

Bepaal je budget en kijk naar providers die binnen je budget vallen. Let wel, de goedkoopste optie is niet altijd de beste en je wil wel dat de provider voldoet aan je eisen.

WordPress Hosting Vergelijken: een Checklist

1. Uitgangspunten bepalen

Bepaal eerst welke eisen je hebt aan je WordPress hosting. Hierbij kun je denken aan:

 • Schijfruimte
 • Dataverkeer
 • Aantal websites
 • Performance
 • Beveiliging
 • Klantenservice

2. Aanbieders vergelijken

Vergelijk vervolgens verschillende hosting aanbieders met elkaar op basis van deze eisen. Let hierbij op:

 • De prijs
 • De performance van de server
 • De beveiligingsopties
 • De kwaliteit van de klantenservice

3. Reviews en testimonials

Lees ook reviews en testimonials van andere gebruikers. Dit geeft een goed beeld van de ervaringen van anderen met de hosting aanbieder. Let hierbij vooral op:

 • De ervaringen met de uptime-garantie
 • De ervaringen met klantenservice
 • De ervaringen met problemen oplossen

4. Proefperiode

Als je twijfelt tussen verschillende aanbieders, dan kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van een proefperiode. Hiermee kun je zelf ervaren hoe de hosting presteert en of deze aansluit bij jouw eisen.

5. Besluiten

Nadat je alle stappen hebt doorlopen, kun je een weloverwogen besluit nemen over welke hosting aanbieder het beste bij jou past. Kies voor de beste hosting provider WordPress die aansluit bij jouw eisen en budget, en die positieve ervaringen heeft van andere gebruikers.

Voor- en Nadelen van WordPress Hosting

Voordelen van Word­Press hosting

 • Gemakkelijke installatie: Veel WordPress hosting providers bieden een eenvoudige installatieprocedure voor WordPress, waardoor je snel en gemakkelijk een website kunt maken zonder veel technische kennis.
 • Geoptimaliseerde prestaties: WordPress hosting providers optimaliseren hun servers specifiek voor gebruik met WordPress, waardoor je website sneller en efficiënter kan werken. Dit kan leiden tot een betere gebruikerservaring voor je bezoekers en een lagere bounce rate.
 • Extra veiligheid en onderhoud: Veel WordPress hosting providers bieden extra beveiligingsfuncties en onderhoudsopties, zoals automatische updates voor WordPress en plugins, die je website veiliger en up-to-date houden.
 • Specifieke ondersteuning: WordPress hosting providers bieden specifieke ondersteuning voor WordPress en kunnen problemen snel oplossen.

Nadelen van WordPress hosting

 • Duurder dan gewone hosting: Sommige providers kunnen een iets hogere prijs hebben voor WordPress hosting, hoewel dit niet altijd het geval hoeft te zijn.
 • Beperkte flexibiliteit: Omdat WordPress hosting specifiek is geoptimaliseerd voor gebruik met WordPress, kan dit betekenen dat je beperkt bent in de software of applicaties die je kunt gebruiken.
 • Mogelijke compatibiliteitsproblemen: Sommige plugins of thema’s kunnen niet compatibel zijn met de specifieke serverinstellingen of software van de provider.

Hoe zit het met Managed WordPress Hosting?

Managed WordPress hosting is een vorm van webhosting waarbij de hostingprovider zich volledig richt op het beheer van de WordPress-website van de klant. Dit omvat taken zoals het updaten van de WordPress-software, het installeren van beveiligingsupdates en het optimaliseren van de serverconfiguratie voor WordPress.

Het belangrijkste voordeel van managed WordPress hosting is dat het de technische aspecten van het beheren van een website wegneemt van de klant, zodat ze zich kunnen concentreren op het creëren van inhoud en het runnen van hun bedrijf.

Enkele van de belangrijkste hostingproviders die Managed WordPress hosting aanbieden zijn:

 1. WP Engine: WP Engine is een toonaangevende provider van managed WordPress hosting met een focus op snelheid, beveiliging en betrouwbaarheid. Ze bieden een reeks plannen aan die zijn ontworpen om aan de behoeften van verschillende soorten klanten te voldoen.

 2. SiteGround: SiteGround is een van de meest populaire hostingproviders die WordPress hosting aanbieden. Ze bieden een reeks functies aan, zoals automatische updates, dagelijkse back-ups, beveiliging en klantenservice van hoge kwaliteit.

 3. Bluehost: Bluehost is een andere bekende hostingprovider die WordPress hosting aanbiedt. Ze bieden een reeks plannen aan die zijn ontworpen voor zowel beginners als ervaren gebruikers, met functies zoals automatische WordPress-updates en onbeperkte schijfruimte.

 4. Flywheel: Flywheel is een gespecialiseerde WordPress hostingprovider die zich richt op ontwerpers, ontwikkelaars en creatieve bureaus. Ze bieden krachtige tools en functies om de ontwikkelingsworkflow te stroomlijnen en de prestaties van de site te optimaliseren.

FAQ 🙋

Gewone hosting is een algemene vorm van hosting die geschikt is voor verschillende soorten websites, terwijl WordPress hosting specifiek is geoptimaliseerd voor gebruik met de WordPress CMS.

Dit kan variëren afhankelijk van de provider. Sommige providers kunnen een iets hogere prijs hebben voor WordPress hosting, maar vaak is het niet significant duurder dan gewone hosting.

Ja, veel providers bieden de optie om je bestaande website te verplaatsen naar hun servers. Dit kan echter wel technische kennis vereisen en het is aan te raden om hulp te vragen aan een expert.

Ja, WordPress is een flexibel platform dat geschikt is voor zowel eenvoudige als complexe websites, waaronder e-commerce websites. Er zijn veel e-commerce plugins beschikbaar die kunnen worden gebruikt om functies zoals betalingen en productbeheer toe te voegen.

Conclusie 🤔 🏆

In conclusie, WordPress hosting is een geweldige optie voor degenen die willen maken van een website met WordPress. We wij kunnen het weten, wij beheren de WordPress Website Startpagina met allemaal handige links. Door de juiste provider te kiezen, kan je genieten van geoptimaliseerde prestaties, gemakkelijke installatie, extra veiligheid en onderhoud, en specifieke WordPress ondersteuning. Door rekening te houden met de prestaties, ondersteuning, beveiliging en prijs, kun je de juiste provider kiezen voor jouw specifieke vereisten.

Picture of Daan de Jong

Daan de Jong

Daan komt weinig buiten, hij is liever bezig met servers en controlepanelen, of speelt met WordPress-add-ons. Daarnaast helpt hij met veel plezier mensen om de beste hosting te krijgen die bij hen past.