Search
Close this search box.

januari 22, 2023

SiteGround Review

SiteGround staat bekend als geweldige WordPress host. In 2020 voerden ze een gigantische vernieuwing van hun diensten door. Is dit de beste webhost voor jou?

SiteGround

SiteGround.com scoort 98% in onze webhosting test.

SiteGround

Introductie

Aanbiedingen

Review

Wat is SiteGround?

SiteGround is opgericht in Bulgarije, maar werd al snel een wereldwijde hostingprovider. Met kantoren in 10 landen verspreid over vier continenten bedient het meer dan 2 miljoen domeinen.

SiteGround hosting wordt aanbevolen door WordPress.org en wij kennen het vanwege zijn grote investeringen in de online gemeenschap. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de R&D-activiteiten – terwijl de meeste hosts draaien op industriestandaard software, wordt een groot deel van de setup van SiteGround intern ontwikkeld.

Klinkt indrukwekkend, toch?

Wij hebben jarenlange statistieken verzameld over de prestaties van de provider, evenals een heleboel andere testresultaten. Ga met me mee terwijl we je uitleggen wat SiteGround te bieden heeft en waar je op moet letten.

De provider wordt al jaren beoordeeld als een van de beste services op BesteWebhost.nl en we hebben meerdere SiteGround beoordelingen gedaan die de meeste hostingoplossingen van de provider dekken.

Dat gezegd hebbende, heeft de host in 2020 een enorme opknapbeurt van zijn diensten doorgevoerd. Dit bracht aanzienlijke veranderingen in de infrastructuur, geherstructureerde plannen en veel nieuwe functies met zich mee.

Maar behoort het in 2023 nog steeds tot de top van hostingproviders?

Deze nieuwste iteratie van onze SiteGround hostingbeoordeling is hier om die vraag te beantwoorden.

Let’s dig in!

Homepagina SiteGround.com

SITEGROUND AANBIEDINGEN

SiteGround biedt drie hoofdtypes hosting aan: shared hosting, cloud hosting en dedicated hosting.

Shared hosting is het meest gebruikelijke en betaalbare type hosting, waarbij je een deel van de serverruimte deelt met andere websites. Dit is geschikt voor kleinere websites of voor mensen die net beginnen met hun online aanwezigheid. SiteGround biedt verschillende shared hosting-pakketten aan, met prijzen die variëren van €3,95 tot €11,95 per maand, afhankelijk van het aantal domeinnamen, databanken en andere features dat je nodig hebt.

Cloud hosting is een soortgevende vorm van hosting waarbij je gebruik maakt van een cluster van servers in plaats van één fysieke server. Dit biedt meer flexibiliteit en schaalbaarheid dan shared hosting, maar is duurder. SiteGround biedt cloud hosting-pakketten aan vanaf €80 per maand.

Dedicated hosting is het duurste type hosting dat SiteGround aanbiedt. Hierbij heb je een hele fysieke server tot je beschikking, wat betekent dat je alle resources volledig kunt gebruiken voor je eigen website. Dit is geschikt voor zware websites of websites met veel bezoekers. SiteGround biedt dedicated hosting-pakketten aan vanaf €229 per maand.

SiteGround biedt soms aanbiedingen of kortingen aan op hun hosting-pakketten, dus het is het beste om hun website te bekijken voor de meest actuele prijzen en aanbiedingen. Het is ook aan te raden om te vergelijken met andere hosting-aanbieders voordat je een beslissing maakt.

SITEGROUND REVIEW, 98%

SiteGround is een populaire hosting-aanbieder die bekend staat om hun goede prestaties, gebruiksvriendelijke interface en uitstekende klantenservice. Velen zijn tevreden met de snelheid en betrouwbaarheid van hun hosting-diensten, vooral voor shared hosting.

De gebruiksvriendelijke cPanel en hulpprogramma’s, zoals hun eigen website builder en WordPress-installatiewizard, maken het gemakkelijk om aan de slag te gaan met je website. Ze bieden ook regelmatige updates en beveiligingsfeatures om ervoor te zorgen dat je website up-to-date blijft en veilig is. Hier kun je al onze tips vinden voor het in 3 simpele stappen een website bouwen.

SiteGround heeft ook een uitstekende klantenservice, met 24/7 live chat en telefonische ondersteuning. Ze hebben ook een ruim aanbod aan handleidingen om je te helpen bij het oplossen van problemen.

Een van de minpunten van SiteGround is dat ze soms duurder zijn dan sommige andere hosting-aanbieders, vooral als je kijkt naar dedicated of cloud hosting. Het is daarom belangrijk om te vergelijken met andere aanbieders voordat je een beslissing maakt.

Over het algemeen biedt SiteGround een uitstekende hosting-service met goede prestaties, gebruiksvriendelijke features en uitstekende klantenservice. Ze zijn een goede optie voor zowel beginners als gevorderden op zoek naar betrouwbare hosting.

FAQ 🙋

SiteGround biedt een brede selectie aan hosting-pakketten, dus ze zijn waarschijnlijk geschikt voor je website, ongeacht of je een kleine of grote website hebt of welk type website je hebt. Ze bieden shared hosting voor kleinere websites, cloud hosting voor meer flexibiliteit en schaalbaarheid, en dedicated hosting voor zware websites of websites met veel bezoekers.
Veel mensen zijn tevreden met de snelheid van de hosting van SiteGround, vooral voor shared hosting. Ze bieden ook verschillende hulpmiddelen en opties om de snelheid van je website te verbeteren, zoals caching-plugins en content delivery networks (CDN’s).
Ja, SiteGround heeft een goede reputatie wat betreft klantenservice. Ze bieden 24/7 live chat en telefonische ondersteuning en hebben een ruim aanbod aan kennisbankartikelen en handleidingen om je te helpen bij het oplossen van problemen.
SiteGround biedt gratis verhuisservices voor je website bij het afsluiten van een hosting-pakket. Ze zullen je website verplaatsen van je huidige host naar hun servers zonder extra kosten.
Ja, SiteGround biedt een 30-dagen geld-terug-garantie op al hun hosting-pakketten. Als je om welke reden dan ook niet tevreden bent met hun diensten, kun je binnen de eerste 30 dagen een volledige terugbetaling aanvragen.
Picture of Daan de Jong

Daan de Jong

Daan komt weinig buiten, hij is liever bezig met servers en controlepanelen, of speelt met WordPress-add-ons. Daarnaast helpt hij met veel plezier mensen om de beste hosting te krijgen die bij hen past.

SiteGround Review
4.9